David Nilsson kommer till start

När det trettonde Viruddenloppet avgörs i När på torsdag är det stor chans att banrekordet ryker eftersom David Nilsson är anmäld till tävlingen. David är en av Sveriges bästa löpare genom tiderna och har en lång meritlista. 2019 slog han svenskt rekord i marathon, ett rekord som stått sig i 36 år innan David slog det. Han har även deltagit i VM och EM flertalet gånger och han är Sveriges tredje snabbaste man på 10 km landsväg genom tiderna, hans personliga rekord är 28.13. Med tanke på att banrekordet på Viruddenloppet är 32.00 så är chanserna stora till ett nytt banrekord i år.

David är ölänning och tävlar för Högby IF, han är 36 år.
Viruddenloppet har tidigare haft besök av duktiga idrottsmän, 2011 sprang skidåkaren och den olympiske mästaren Anders Södergren i När. Han blev fyra med tiden 34.01.